Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 12. travnja 2011. godine, u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Rodriga Aguirra de Cárcer y García del Are

Izrazivši zadovoljstvo visokom razinom sveukupnih bilateralnih odnosa, sugovornici su dali potporu njihovom daljnjem intenziviranju na svim područjima od obostranog interesa, pri čemu je posebno izdvojena želja za jačanjem gospodarske suradnje

Izrazivši zadovoljstvo visokom razinom sveukupnih bilateralnih odnosa, sugovornici su dali potporu njihovom daljnjem intenziviranju na svim područjima od obostranog interesa, pri čemu je posebno izdvojena želja za jačanjem gospodarske suradnje. Također su se složili kako dvije države izvrsno surađuju i na multilateralnom planu.

Ministar Jandroković zahvalio se na dosadašnjoj potpori Kraljevine Španjolskoj Hrvatskoj tijekom pregovaračkog procesa s Europskom unijom, posebno izdvojivši razdoblje predsjedanja Španjolske Vijećem Europske unije tijekom kojeg je Republika Hrvatska otvorila sva pregovaračka poglavlja.

Veleposlanik del Arenal istaknuo je snažnu potporu Španjolske što skorijem dovršetku hrvatskih pristupnih pregovora i priključenju u punopravno članstvo Europske unije.



Priopćenja