Državni tajnik Andrej Plenković sastao se s članom Zastupničkog doma talijanskog Parlamenta Pierom Fassinom te veleposlanikom Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Alessandrom Pignattijem Moranom Di Custozom

Državni tajnik Plenković izvijestio ih je o trenutnom stanju pregovora istaknuvši da je ova godina izuzetno važna za Republiku Hrvatsku, s obzirom na želju da se do njezinog kraja dovrši tehnički dio pregovora

Državni tajnik Plenković izvijestio ih je o trenutnom stanju pregovora istaknuvši da je ova godina izuzetno važna za Republiku Hrvatsku, s obzirom na želju da se do njezinog kraja dovrši tehnički dio pregovora. Državni tajnik se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Talijanska Republika pruža Hrvatskoj na putu prema članstvu u Europskoj uniji.

U svjetlu desete obljetnice sastanka na vrhu u Zagrebu i predstojećeg ministarskog sastanka Europska unija-jugoistočna Europa koji će se održati 2. lipnja u Sarajevu, sugovornici su podcrtali važnost zadržavanja procesa integracije zemalja jugoistočne Europe na listi prioriteta Europske unije.

Zastupnik Fassino ponovio je talijansku podršku Hrvatskoj istaknuvši važnost europske perspektive ostalih zemalja jugoistočne Europe te činjenicu da je članstvo u Europskoj uniji jamstvo stabilizacije i sigurnosti čitave regije. U tom smislu zastupnik Fassino ukazao je na potrebu utvrđivanja Akcijskog plana s preciznim terminima i fazama pristupanja država jugoistočne Europe Europskoj uniji.

Zastupnik Piero Fassino sudjelovao je jučer na Kolokviju „Sadašnja zbivanja na Zapadnom Balkanu“ održanom u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog sabora, Izaslanstva Hrvatskog sabora u Skupštini Zapadnoeuropske unije i Parlamentarne skupštine Zapadnoeuropske unije.

Priopćenja