Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, u okviru službenog posjeta Državi Izrael, posjetio je u ponedjeljak, 17. svibnja 2010. godine, memorijalni centar žrtava židovskog naroda iz vremena holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu, k

U svojoj poruci u knjizi gostiju u memorijalnom centru Yad Vashem ministar Jandroković istaknuo je kako se Republika Hrvatska, u čijem su Ustavu duboko ukorijenjena načela antifašizma, baštineći hrvatsku antifašističku tradiciju, s osobitim poštovanjem sjeća nevinih žrtava holokausta iz razdoblja Drugog svjetskog rata

U svojoj poruci u knjizi gostiju u memorijalnom centru Yad Vashem ministar Jandroković istaknuo je kako se Republika Hrvatska, u čijem su Ustavu duboko ukorijenjena načela antifašizma, baštineći hrvatsku antifašističku tradiciju, s osobitim poštovanjem sjeća nevinih žrtava holokausta iz razdoblja Drugog svjetskog rata, te im odaje najdublju počast.

„Hrvatski narod, koji je kroz povijest i sam bio suočavan s mnogobrojnim teškim iskustvima, snažno zagovara zabranu svakog oblika rasne i vjerske diskriminacije te smo odlučni biti lučonoše sprječavanja takvih tendencija i čuvanja uspomena na holokaust u današnjem svijetu. Strahote holokausta nikada ne smijemo zaboraviti kako se to tragično iskustvo više nikome, nikada i nigdje ne bi ponovilo. Ovaj zločin nad židovskim narodom opomena je cjelokupnom čovječanstvu kao i generacijama koje dolaze nakon nas”, zaključio je u svojoj poruci ministar Jandroković.

Tijekom današnjeg dana ministar Jandroković također je posjetio nacionalno groblje u Jeruzalemu na brdu Mt. Herzlu, koje nosi ime po Theodoru Herzlu, osnivaču političkog cionizma, a na kojem se nalazi i njegov grob.



Priopćenja