Novo izdanje Kataloga projekata investicijskih inicijativa Agencije za promociju izvoza i ulaganje predstavljeno je u petak, 14. svibnja 2010. godine, djelatnicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija čiji je djelokrug rada gospodarska dip

Katalog je premijerno predstavljen na Poslovnom forumu održanom uoči početka godišnje skupštine EBRD-a u Zagrebu

Katalog je premijerno predstavljen na Poslovnom forumu održanom uoči početka godišnje skupštine EBRD-a u Zagrebu.

Sudionicima skupa uvodno se obratio državni tajnik za politička pitanja dr.sc. Davor Božinović, koji je istaknuo kako se radi o dosad najozbiljnijem, sveobuhvatnom i pravodobnom prikazu raspoloživih investicijskih projekata u Republici Hrvatskoj, a koji će potencijalnim investitorima u svijetu biti dostupni u najkraćem roku i putem diplomatskih i konzularnih misija Republike Hrvatske. Istaknuo je kako je izdanje objavljeno u vrijeme najvećeg ovogodišnjeg europskog gospodarsko-financijskog skupa u Hrvatskoj, što je izvrsna prilika za promociju hrvatskih investicijskih projekata. Također je naglasio da upravo kvalitetna strana ulaganja mogu Hrvatskoj pomoći da lakše izađe iz gospodarske krize.

„Knjigu investicija“ predstavio je ravnatelj Agencije za promociju izvoza i ulaganje Sani Ljubunčić.

Na prezentaciji je bio nazočan i državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković te prof. dr. sc. Dražen Kalođera s veleučilišta Vern, ekonomski analitičar i prvi ministar gospodarstva Republike Hrvatske.



Priopćenja