Veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu dr. Drago Štambuk sastao se u srijedu, 12. svibnja 2010. godine, u Tokyu, sa zamjenikom ministra japanskog Ministarstva zemlje, infrastrukture, transporta i turizma Seiichiem Ohkuchijem, direktorom Odjela za brodogr

Tema razgovora bili su japansko-hrvatski odnosi u brodogradnji, zračnom transportu i turizmu te načini za njihovo dodatno unaprjeđenje

Tema razgovora bili su japansko-hrvatski odnosi u brodogradnji, zračnom transportu i turizmu te načini za njihovo dodatno unaprjeđenje.

U svjetlu činjenice da je tijekom 2009. godine Hrvatsku posjetilo skoro 165.000 japanskih turista, uočena je prilika i dogovoren prvi japansko-hrvatski inicijalni sastanak. Na njemu bi trebali započeti pregovori koji bi vodili potpisivanju Ugovora o zračnoj suradnji, a nakon toga i uspostavi izravne zračne veze između Japana i Hrvatske.

Veleposlanik Štambuk upoznao je nazočne s potencijalima Hrvatske u brodogradnji te s programom privatizacije hrvatskih brodogradilišta koja je u tijeku. U kontekstu vezanosti Hrvatske uz more istaknuo je i kvalitetu hrvatskih kapetana i visokih časnika od kojih gotovo 300 radi na japanskim brodovima.



Priopćenja