U srijedu, 25. ožujka 2009. godine, u Bruxellesu, hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je na sastanku s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom te sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samu

Tom je prigodom Europska komisija predstavila nacrt novog kompromisnog prijedloga rješenja hrvatsko-slovenskog graničnog spora i slovenske blokade, o čemu je održana preliminarna rasprava

Tom je prigodom Europska komisija predstavila nacrt novog kompromisnog prijedloga rješenja hrvatsko-slovenskog graničnog spora i slovenske blokade, o čemu je održana preliminarna rasprava. Dogovoreno je da će se o nacrtu prijedloga obje strane očitovati u kratkom roku.

Povjerenik Rehn će izvijestiti Predsjedništvo EU-a o stanju pregovora te će se konzultirati s ministrima vanjskih poslova država članica EU-a na predstojećem neformalnom ministarskom sastanku koji će se održati 27. i 28. ožujka u Češkoj.

Namjera Komisije je da istodobno olakša pronalaženje rješenja o graničnom pitanju te deblokira hrvatske pristupne pregovore s EU-om kako bi Hrvatska tehnički dio pregovora mogla završiti do kraja 2009.



Priopćenja