U ponedjeljak, 23. ožujka 2009. godine, u Madridu je održana svečanost uručenja nagrada španjolskog izdanja časopisa Condé Nast Traveler 2009. kojom prigodom su u kategoriji najljepšeg otoka na svijetu nagradu dobili „otoci hrvatskog Jadrana“

Čitatelji ovog prestižnog časopisa u svijetu turizma glasovali su u petnaest kategorija, između ostalih, za najbolji gradski hotel, negradski hotel, najbolji resort, najbolji wellnes-centar, najbolju destinaciju, najljepši grad, najljepši otok, najbolju avio-kompaniju i druge

Čitatelji ovog prestižnog časopisa u svijetu turizma glasovali su u petnaest kategorija, između ostalih, za najbolji gradski hotel, negradski hotel, najbolji resort, najbolji wellnes-centar, najbolju destinaciju, najljepši grad, najljepši otok, najbolju avio-kompaniju i druge.

U jakoj konkurenciji grčkih otoka, Korzike, Puerto Rica i Mauriciusa, ove godine u kategoriji najljepšeg otoka na svijetu nagradu su dobili „otoci hrvatskog Jadrana“. Tim su povodom na svečanosti sudjelovali veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj Neven Pelicarić i direktorica Ureda Hrvatske turističke zajednice u Madridu Sanja Jelić. Prilikom preuzimanja nagrade u ime Republike Hrvatske i hrvatskih otoka, veleposlanik Pelicarić je u kratkom govoru napomenuo da je velika čast primiti ovu nagradu, svojevrsnog Oscara u turističkom sektoru, te kako je siguran da će odjek ove nagrade, osobito na španjolskom turističkom tržištu, biti velik. Stoga će naseljeni otoci moći dokazati svoju gostoljubivost, dok će one nenaseljene – koji su pravi biseri hrvatskog Jadrana – zasigurno još više posjećivati španjolski i ini brodovi.

Španjolsko izdanje Condé Nast Traveler jedan je od časopisa koji pripadaju grupi Condé Nast Publications, a među kojima se nalaze prestižni časopisi kao što su Vogue, Architectural Digest, Vanity Fair, The New Yorker i Brides.



Priopćenja