Memorandum o razumijevanju između Europske zajednice i Republike Hrvatske o sudjelovanju Hrvatske u Programu za poduzetništvo i inovacije (EIP) potpisan je u ponedjeljak, 1. listopada 2007. godine, u Bruxellesu

Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za Poduzetništvo i industriju Günter Verheugen i veleposlanik Republike Hrvatske pri EU Branko Baričević, potpisali su u ponedjeljak, 1. listopada 2007. godine u Bruxellesu, Memorandum o razumijevanju između Europske zajednice i Republike Hrvatske, koji Hrvatskoj omogućuje pristup Programu za poduzetništvo i inovacije (EIP)

Riječ je o programu Europske unije putem kojeg se malom i srednjem poduzetništvu olakšava pristup zajmovima kroz financijske instrumente Europske unije, potiču inovacije, napose eko-inovacije, uspostavlja mreža centara za poduzetništvo i inovaciju, pružaju usluge u jačanju i konkurentnosti te promiče najbolja praksa Europske unije u pogledu razvoja politika prema malom i srednjem poduzetništvu.

Time će hrvatskim pravnim osobama, ponajprije malom i srednjem poduzetništvu, po prvi puta biti omogućeno sudjelovanje u projektima ovog programa.

Potpisivanjem spomenutog Memoranduma o razumijevanju, Republici Hrvatskoj je omogućeno sudjelovanje u programu „Posebni program za poduzetništvo i inovacije“ (Entrepreneurship and Innovation Programme - EIP) za razdoblje od 2007. do 2013. godine. Za program EIP u navedenom je razdoblju predviđeno 2,17 milijardi eura, od čega 430 milijuna eura za projekte u području inovacija.



Priopćenja