U petak, 5. veljače 2010. godine, u 10 sati, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH održat će se konferencija pod nazivom „Zapošljavanje hrvatskih građana u institucijama EU“

U petak, 5. veljače 2010. godine, u 10 sati, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH održat će se konferencija pod nazivom „Zapošljavanje hrvatskih građana u institucijama EU“.

Ovogodišnja konferencija imat će primarni fokus na zapošljavanje djelatnika iz tijela hrvatske državne uprave u institucijama Europske Unije. Obuhvatit će teme vezane za utvrđivanje strateških prioriteta u području zapošljavanja u europskim institucijama, promišljanje kadrovske politike, kao i analizu učinaka zapošljavanja hrvatskih građana institucijama Europske Unije.

Konferencija je namijenjena upravljačkim strukturama tijela državne uprave (državnim tajnicima, europskim koordinatorima, ravnateljima uprava) u cilju informiranja o adekvatnim administrativnim kapacitetima nakon pristupanja RH EU i prvog vala zapošljavanja hrvatskih građana u institucijama EU.

Predavači će biti osobe s iskustvom u radu institucija EU, poput Davida Bearfilda, direktora Europskog ureda za odabir osoblja (EPSO), Andreja Engelmana, zamjenika direktora Vladinog Ureda za razvoj i europske poslove Republike Slovenije te Branka Baričevića, šefa Misije RH pri EU.

Uprava za potporu procesu pristupanja RH EU Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija nastavlja s nizom međunarodnih konferencija na temu: „Zapošljavanje hrvatskih građana u institucijama EU“ započetih inicijalnom konferencijom održanom 18. rujna 2009. godine, koja je polučila značajan interes tijela državne uprave.