Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović predsjedat će Neformalnim sastankom ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP)

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović predsjedat će Neformalnim sastankom ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), koji će se održati dana 8. i 9. prosinca 2006. godine, u hotelu Bonavia, Dolac 4, Rijeka.

Neformalni sastanak ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) održat će se u okviru jednogodišnjeg hrvatskog predsjedanja SEECP-om, a ministri će razgovarati o stanju u regiji, pitanjima vezanim uz izlaznu strategiju Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu, te ulozi Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi u jačanju regionalnog vlasništva nad suradnjom u jugoistočnoj Europi.

Republika Hrvatska preuzela je predsjedanje Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi 4. svibnja 2006. godine na sastanku predsjednika država i vlada u Solunu, a sljedeće predsjedavanje će preuzeti Republika Bugarska u svibnju, odnosno lipnju 2007. godine.

Po završetku sastanka bit će održana konferencija za medije Trojke SEECP-a (Grčka, Hrvatska, Bugarska), u subotu, 9. prosinca 2006. godine, u 11.10 sati u Zimskom vrtu hotela Bonavia, Dolac 4, Rijeka.

Obavještavamo novinare, snimatelje i fotoreportere o potrebi akreditacije za praćenje konferencije za medije, kao i za snimanje početka Neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova SEECP-a (9. prosinca 2006. godine, u 9.00 sati u Zimskom vrtu hotela Bonavia). Akreditacijski obrazac dostavljamo u privitku.

Akreditacijski obrazac je potrebno dostaviti Uredu glasnogovornice faksom (01/ 4569 973) ili emailom (glasnogovornica@mvpei.hr) najkasnije do srijede, 6. prosinca 2006. godine.

U privitku dostavljamo i kratku informaciju o Procesu suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).