Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će 18. i 19. travnja 2012. godine, u Bruxellesu, na zajedničkom sastanku ministara vanjskih poslova i obrane država članica NATO-a

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će 18. i 19. travnja 2012. godine, u Bruxellesu, na zajedničkom sastanku ministara vanjskih poslova i obrane država članica NATO-a.

Tijekom prvoga dana sastanka, ministri vanjskih poslova i obrane Saveza razmotrit će na zajedničkom sastanku pitanja koja se tiču angažmana NATO-a u međunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu, kao i revizije cjelokupnog postava odvraćanja i obrane Saveza od svih potencijalnih sigurnosnih ugroza.

Ministrica Pusić sudjelovat će i na radnoj večeri ministara vanjskih poslova na kojoj će biti govora o odnosima Saveza sa državama sjevera Afrike te Bliskog istoka, odnosima NATO-a i Rusije, te o situaciju u regiji jugoistočne Europe.

Tijekom drugoga dana održat će se sjednica Vijeća NATO-Rusija u ministarskom formatu, na kojoj će se razmotriti aktualni sigurnosni izazovi te tekuća praktična suradnja NATO-a i Rusije.

Dvodnevne aktivnosti završit će sastankom ministara vanjskih poslova država članica NATO-a i ministara vanjskih poslova država koje nisu članice Saveza, a sudjeluju u operaciji ISAF u Afganistanu.