Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na sastanku na vrhu pod nazivom "Novi jug Europe" (Croatia Summit 2007 - Europe's New South) koji će se održati u Dubrovniku

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će 6. i 7. srpnja 2007. godine na sastanku na vrhu pod nazivom "Novi jug Europe" (Croatia Summit 2007 - Europe's New South) koji će se održati u Dubrovniku.

Prema programu ministrica Grabar-Kitarović sudjelovat će u interaktivnom panelu u subotu, 7. srpnja, pod nazivom „Sigurnost i napredak: novi izazovi, nove uloge, novi igrači“, uvodno obraćanje na sjednici održat će glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis, a moderator je predsjednik Projekta tranzicijskih demokracija Bruce Jackson.

Na marginama sastanka u Dubrovniku ministrica Grabar-Kitarović će u petak, 6. srpnja, održati sastanke s predsjednikom Senata Kanade Noelom A. Kinsellom, ministricom za europske poslove Republike Bugarske Gerganom Hristovom Grancharovom te zamjenicom ministra vanjskih poslova Japana Midori Matsushima.

U subotu, 7. srpnja, ministrica Grabar-Kitarović sastat će se s predsjedavajućim OESS-a ministrom vanjskih poslova Kraljevine Španjolske Miguelom Angelom Moratinosom. Predviđeno je da nakon sastanka ministri daju izjave za medije.

Akreditacije medija za Croatia Summit 2007 vodi Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske, Trg Sv. Marka 2, Tel: (+ 385 1) 4569 239, Fax: (+ 385 1) 6303 022, E-mail: katarina.markovic@vlada.hr .

Više o ostalim informacijama na službenim web stranicama summita: www.vlada.hr/croatiasummit2007 .