Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković boravit će u ponedjeljak, 6. listopada 2008. godine, u službenom posjetu Kraljevini Španjolskoj

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković boravit će u ponedjeljak, 6. listopada 2008. godine, u službenom posjetu Kraljevini Španjolskoj.

Ministar Jandroković susrest će se s predsjednikom Senata Kraljevine Španjolske Javierom Rojom, te sa svojim domaćinom, ministrom vanjskih poslova Miguelom Ángelom Moratinosom Cuyaubéom.

Prigodom susreta s predsjednikom Senata Rojom, teme razgovora obuhvatit će parlamentarnu suradnju Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske, te pristupanje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza.

S ministrom vanjskih poslova Moratinosom ministar Jandroković razgovarat će o stanju bilateralnih odnosa i mogućnostima njihovog daljnjeg unapređenja, te područjima u kojima bi se gospodarska suradnja mogla intenzivirati. Također će razmotriti stanje u jugoistočnoj Europi, te mogućnosti jačanja suradnje mediteranskih zemalja. Ministar Jandroković izložit će tijek hrvatskog približavanja punopravnom članstvu u euroatlantskim integacijama, te u tom smislu razmjeniti iskustva sa španjolskom stranom.