Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, boravit će 30. rujna i 1. listopada 2008. godine u Skopju, u službenom posjetu Republici Makedoniji

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković, boravit će 30. rujna i 1. listopada 2008. godine u Skopju, u službenom posjetu Republici Makedoniji.

Ministar Jandroković susrest će se u srijedu, 1. listopada 2008. godine, sa svojim domaćinom ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Antoniom Milošoskim s kojim će potpisati Protokol o suradnji Diplomatske Akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Sektora za diplomatsku edukaciju pri Ministarstvu vanjskih poslova republike Makedonije.

Tijekom boravka u Skopju predviđeni su susreti ministra Jandrokovića s predsjednikom Republike Makedonije Brankom Crvenkovskim, predsjednikom Sobranja Republike Makedonije Trajkom Veljanovskim, te predsjednikom Vlade Nikolom Gruevskim, a susrest će se i s predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji.

U središtu službenih razgovora izaslanstava bit će daljnji razvoj bilateralnih odnosa, suradnja dviju zemalja u okviru približavanja euroatlantskim integracijama te situacija u jugoistočnoj Europi.

Ministar Jandroković također će se susresti s predstavnicima Odbora za vanjsku politiku i Odbora za europske integracije Sobranja Republike Makedonije kojima će održati izlaganje na temu „Proces pristupanja Europskoj uniji: hrvatska iskustva“.