Konferencija za novinare povodom održavanja 6. sastanka država stranaka Konvencije o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješačkih mina i o njihovom uništenju

Povodom održavanja 6. sastanka država stranaka Konvencije o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješačkih mina i o njihovom uništenju (Otavska konvencija), koji će se održati od 28.11. do 2.12.2005. u Zagrebu, bit će održana konferencija za novinare u utorak, 13. rujna 2005., u 12.30 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Veliki salon, Trg. N. Š. Zrinskog 7-8, Zagreb.

Na tiskovnoj konferenciji, na kojoj će sudjelovati ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, savjetnica ministrice za razminiravanje Dijana Pleština, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, menadžer AP Mine Ban Convention's Implementation Support Unit Kerry Brinkert i izvršna direktorica International Campaign to Ban Landmines Anne Capelle, bit će riječi o važnosti Otavske konvencije za regiju i Republiku Hrvatsku, te o važnosti civilnog društva i njegovoj ulozi u provedbi Konvencije.

Obavještavamo novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak na tiskovnu konferenciju u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najave do utorka, 13. rujna, do 11.00 sati u Ured Glasnogovornice na broj telefona 45 97 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornica@mvp.hr.

Novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri moraju doći u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u utorak 13. rujna 2005. do 12.20 sati.