Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na devetom susretu Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Intelektualno vlasništvo“

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na devetom susretu Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu „Intelektualno vlasništvo“, u srijedu, 6. prosinca 2006. godine, u Zagrebu, Novinarski dom, Perkovčeva 2, s početkom u 9.30 sati.

Na devetom susretu Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji razgovarat će se o utjecaju pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji na zaštitu i iskorištavanje izuma zaštićenih patentom i na transfer tehnologija, o utjecaju procesa pristupanja na položaj autora, umjetnika izvođača i nositelja srodnih prava, te o oznakama razlikovanja u Europskoj uniji i provedbi prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj.

Deveti susret Nacionalnog foruma okupit će predstavnike državne uprave, Pregovaračke skupine za vođenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, medija, udruga nositelja autorskih prava, udruga inovatora, trgovačkih sudova, akademske zajednice, gospodarskih subjekata, te ostale zainteresirane pojedince i skupine.

Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kojoj je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o toj tematici u svim dijelovima hrvatskog društva.

Događaj je otvoren za medije.