Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u četvrtak, 28. lipnja 2012. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Bernda Fischera

Zahvalivši veleposlaniku Fischeru na odličnoj suradnji tijekom njegova mandata u Republici Hrvatskoj, ministrica Pusić ponovila je zahvalu Njemačkoj na kontinuiranoj potpori koju pruža Hrvatskoj na eurointegracijskom putu

Zahvalivši veleposlaniku Fischeru na odličnoj suradnji tijekom njegova mandata u Republici Hrvatskoj, ministrica Pusić ponovila je zahvalu Njemačkoj na kontinuiranoj potpori koju pruža Hrvatskoj na eurointegracijskom putu.

U kontekstu predstojećeg hrvatskog članstva u Europskoj uniji, veleposlanik Fischer izrazio je spremnost Njemačke da i u budućnosti pomogne Hrvatskoj, posebice u pogledu korištenju sredstava iz EU fondova, kao i u potencijalnim zajedničkim projektima.

Razmijenivši s veleposlanikom Fischerom mišljenja o aktualnoj situaciji u regiji i šire, ministrica Pusić podsjetila je kako će i fokus ovogodišnjeg Croatia Summita u Dubrovniku biti stavljen na učinke procesa pristupanja Europskoj uniji i postkonfliktne tranzicije prema državnim institucijama i društvima općenito.



Priopćenja