Gradonačelnik grada Rijeke, mr. sc. Vojko Obersnel, s izaslanstvom boravio je u radnom posjetu Chicagu

Gradonačelnik grada Rijeke, mr. sc. Vojko Obersnel, s izaslanstvom boravio je u radnom posjetu Chicagu od 23. do 27. lipnja 2012. godine. Tom prigodom susreo s gradonačelnikom Chicaga Rahmom Emanuelom te gradskim vijećnikom Patrickom O'Connorom. Tema razgovora bile su uspostava sestrinskih odnosa između Rijeke i Chicaga te postavljanje u Chicagu višestruko nagrađivanje izložbe „Merika“ Muzeja grada Rijeke o iseljavanju iz srednje Europe u SAD.

Organiziran je i posjet Burns Harboru, najvećoj luci na Velikim jezerima koja se nalazi u gradu Portage u saveznoj državi Indiani. Izaslanstvo grada Rijeke primili su James Snyder, gradonačelnik grada Portage kao i Anthony Kuk, direktor luke Burns Harbor.

Gradonačelnik Obersnel posjetio je također hrvatsku župu sv. Jeronima u južnom dijelu Chicaga, razgovarao sa župnikom fra. Jozom Grbešom i susreo se s čelnicima hrvatske zajednice Chicaga. Izaslanstvo Rijeke činili su i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke te Tajana Mavrinac, zadužena za protokol i odnose s javnošću grada Rijeke.

Ostale vijesti