Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković sudjelovat će u programu obilježavanja Dana Europe i dočeku „EU busa“ u Zagreb, u subotu 10. svibnja 2008. godine

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković sudjelovat će u programu obilježavanja Dana Europe i dočeku „EU busa“ u Zagreb, u subotu 10. svibnja 2008. godine. Osim ministra Jandrokovića, programu obilježavanja Dana Europe i dočeku „EU busa“ nazočit će i šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincent Degert.

Ministar Jandroković, veleposlanik Degert i ostali dužnosnici okupit će se u 11,10 sati ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, na Trgu N. Š. Zrinskog, gdje će ući u „EU bus“. Polazak „EU busa“ predviđen je u 11,25 sati, a sam njegov dolazak kod Cvjetnog trga (na križanju Masarykove i Preradovićeve) predviđen je u 11,30 sati.

Ministar Jandroković i veleposlanik Degert obratit će se u 12,00 sati nazočnim građanima na Cvjetnom trgu, a u 12,15 sati održat će se završnica nagradne igre „EU kviza“ s izvlačenjem glavnih nagrada.

Dolaskom „EU busa u Zagreb“ bit će završena njegova turneja koju su, i ove godine, organizirali Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a u povodu obilježavanja Europskog tjedna koji se diljem Hrvatske odvija od 2. do 12. svibnja 2008. godine.