Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primit će ministra vanjskih poslova Novog Zelanda Winstona Petersa koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primit će u petak, 2. svibnja 2008. godine, ministra vanjskih poslova Novog Zelanda Winstona Petersa koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Ministri će razmotriti odnose Republike Hrvatske i Novog Zelanda, te posebice stanje bilateralne gospodarske suradnje, kao i daljnje mogućnosti iskorištavanja ekonomskih potencijala. Također će biti riječi i o aktualnom stanju u području jugoistočne Europe, te o odnosima dviju zemalja u okviru multilateralne suradnje.

Ministar Jandroković i ministar Peters susrest će se u 09.30 sati, a nakon sastanka dvaju izaslanstava, dat će izjave za medije u 10.25 sati.

Obavještavamo zainteresirane novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najave Uredu glasnogovornika do srijede, 30. travnja 2008. godine, do 16.30 sati, na broj telefona 4597 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Molimo predstavnike medija da dođu u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u petak, 2. svibnja 2008. godine, najkasnije do 10.10 sati na izjave za medije, a fotoreporteri i snimatelji koji žele snimiti susret ministara i početak razgovora izaslanstava najkasnije do 09.10 sati.