Ministar Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na prvom sastanku Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike, u srijedu, 1. srpnja 2009. godine, u Rimu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković predvodit će hrvatsko izaslanstvo na prvom sastanku Koordinacijskog odbora ministara Republike Hrvatske i Talijanske Republike, u srijedu, 1. srpnja 2009. godine, u Rimu.           

U hrvatskom izaslanstvu bit će i državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Tonči Božanić, te državni tajnik za zaštitu okoliša u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dr. Nikola Ružinski.

Uz sastanak ministra vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića i ministra vanjskih poslova Talijanske Republike Franca Frattinija, bit će održan i niz pojedinačnih sastanaka predstavnika drugih ministarstava dvaju država.

Nakon plenarnog sastanka Koordinacijskog odbora ministri vanjskih poslova potpisat će Zajedničku izjavu sa zaključcima sastanka, a predstavnici nadležnih ministarstava Republike Hrvatske i Talijanske Republike Sporazum o zajedničkom iskorištavanju plinskog polja „Annamaria“.

Koordinacijski odbor ministara sastaje se jednom godišnje u cilju proširivanja područja suradnje između Hrvatske i Italije, a utemeljen je Memorandumom o suradnji Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike, potpisanim početkom ove godine.