Ministar Gordan Jandroković bit će domaćin ministarskog sastanka Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore „Perspektive suradnje općina na tromeđi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore“

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković bit će domaćin ministarskog sastanka Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore „Perspektive suradnje općina na tromeđi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore“, u ponedjeljak, 5. svibnja 2008. godine, u Dubrovniku.

Uz ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Svena Alkalaja i ministra vanjskih poslova Crne Gore Milana Roćena, na sastanku će sudjelovati i predstavnici gradova i općina s tromeđe, županije Dubrovačko-neretvanske, te predstavnici međunarodnih organizacija.

Spomenuti sastanak nastavak je već postojeće suradnje na tromeđi i odražava potrebu za učinkovitom suradnjom zemalja u regiji u području zajedničkog djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa, prometnog povezivanja, zajedničkom upravljanju prirodnim resursima i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa pograničnih lokalnih zajednica.

Po završetku sastanka predviđeno je potpisivanje Memoranduma o osnivanju Regionalne komisije za upravljanje prirodnim i ostalim nepogodama od strane predstavnika regije i lokalnih vlasti triju država, pravnog okvira za suradnju lokalnih zajednica na tromeđi.

Nakon sastanka ministri će dati izjave za medije, u hotelu Dubrovnik Palace, Masarykov put 20, u 17.00 sati.

Molimo novinare, fotoreportere i snimatelje zainteresirane za praćenje izjava za medije da svoj dolazak u hotel Dubrovnik Palace na izjave za medije najave Uredu glasnogovornika do petka, 2. svibnja 2008. godine, do 16.30 sati na telefon 45 97 704, faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.