U sklopu Europskog tjedna, na Trgu Petra Preradovića („Cvjetnom trgu“) u Zagrebu, održat će se središnja proslava obilježavanja Dana Europe.

U sklopu Europskog tjedna, u subotu, 5. svibnja 2007. godine, na Trgu Petra Preradovića („Cvjetnom trgu“) u Zagrebu, u vremenu od 10.00 do 14.00 sati održat će se središnja proslava obilježavanja Dana Europe.

Građani će moći na prigodno uređenom štandu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija prikupiti informativne publikacije i promotivne materijale vezane za Europsku uniju i punopravno članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, te o tim temama razgovarati s državnom tajnicom za europske integracije mr. sc. Marijom Pejčinović Burić, te ostalim predstavnicima i dužnosnicima Ministarstva.

Građane će zabavljati Kvartet saksofonista Muzičke akademije u Zagrebu i DJ, a za najmlađe će biti organizirana i likovna radionica.

U 12.00 sati iz Masarykove / Preradovićeve ulice za Sisak polazi „EU bus - Hrvatska 2007“ koji će se na raznim odredištima diljem Hrvatske zaustavljati kako bi se građanima približile relevantne informacije o Europskoj uniji i vezanim temama. Više informacija na internetskim stranicama organizatora tog projekta, Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj: www.delhrv.ec.europa.eu.

Uz štand Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, na „Cvjetnom trgu“ bit će postavljeni i štandovi Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, veleposlanstava država članica Europske unije i Nacionalne zakladu za razvoj civilnog društva.