Prezentacija protuminskog djelovanja u Suhovarima

Povodom održavanja 6. sastanka država stranaka Konvencije o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješačkih mina i o njihovom uništenju (Ottawska konvencija) za predstavnike delegacija bit će organiziran terenski posjet i prezentacija protuminskog djelovanja u subotu, 26. studenog 2005. godine, u 11.45 sati u Suhovarima kod Zadra.

Savjetnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija za razminiranje, Dijana Pleština, predvodit će na terenskom posjetu predstavnike delegacija država okupljene na 6. sastanku država stranaka Konvencije o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješačkih mina i o njihovom uništenju koji će se održati od 28. 11. do 2. 12. 2005. godine u Zagrebu.

Obavještavamo novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak najave do četvrtka, 24. studenog 2005. godine, do 16.30 sati, Uredu glasnogovornice na telefon 45 97 704, faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornica@mvp.hr

Novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri koji žele popratiti događaj moraju se iz sigurnosnih razloga strogo pridržavati uputa u prilogu i programa kako slijedi:

11:45 Dolazak na naplatne kućice Zadar 1 gdje će sudionike preuzeti Policijska uprava zadarska
12:00 Dolazak na minsko polje u Suhovarima i prezentacija u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje
13:00 Polazak prema Zadru

Kontakt osoba na terenu: Stjepanka Nenadić, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, telefon: 098 997 64 61.

Ivana Crnić
Glasnogovornica


UPUTE SUDIONICIMA

PRAVILA PONAŠANJA TIJEKOM PREZENTACIJE NA MINSKOM POLJU SUHOVARE
Subota, 26. studenog 2005. godine, u 11.45 sati

Molimo sve predstavnike medija koji žele nazočiti terenskom posjetu i prezentaciji vezanoj uz razminiranje na minskom polju Suhovare kod Zadra da se, iz sigurnosnih razloga, pridržavaju sljedećih uputa:

- pozorno slušati i pridržavati se uputa izvođača prezentacije (Hrvatski centar za razminiranje - HCR) i predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova - MUP-a

- držati se na propisanoj udaljenosti od strojeva za vrijeme prezentacije (o čemu će pravovremeno davati upute organizatori i predstavnici MUP-a)

- ništa izvan asfaltiranog puta nije sigurno, tako da se ni u jednom trenutku ne smije sići s njega!!!

Kontakt osoba na terenu: Stjepanka Nenadić, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, telefon: 098 997 64 61.