ppVRH i mvep Pusić u posjetu Sveučilištu u Rijeci

 

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić posjetit će Sveučilište u Rijeci (Trg braće Mažuranića 10) u utorak, 22. travnja o.g.

Na sastanku će biti predstavljene aktivnosti Centra za napredne studije – Jugoistočna Europa (CNS-JIE) čija je djelatnost znanstveno istraživanje unutar društveno - humanističkih znanosti, regionalno povezivanje kroz potporu istraživanjima mladim znanstvenicima, povezivanje sa regionalnim, europskim i svjetskim znanstvenim institucijama radi osiguravanja infrastrukture i znanstvene mreže za obavljanje istraživačkih projekata. Također, bit će riječi o ulozi Hrvatske u jačanju kapaciteta državne administracije u regiji i u promicanju članstva država regije u Europskoj uniji.

U 11,30 sati predviđeno je potpisivanje sporazuma o suradnji između Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Sveučilišta u Rijeci, nakon čega su predviđene izjave za medije.

Sporazumom se predviđa suradnja na projektu pripreme, organizacije i provedbe internacionalnog poslijediplomskog specijalističko studijskog programa „Europski interdisciplinarni studiji“ kao i suradnja na pripremi i organizaciji programa, predavanja, radionica i tribina vezanih uz regionalne i europske teme.