Poziv medijima na predstavljanje publikacije NATO LEKSIKON autora Aleksandra Lakovića i Kristine Stojan

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u petak, 28. ožujka 2008. godine, u predstavljanju publikacije NATO LEKSIKON autora Aleksandra Lakovića i Kristine Stojan, koja će se održati u Preporodnoj dvorani Narodnog Doma, u Zagrebu Opatička 18, s početkom u 13.00 sati.

Na predstavljaju će se uz autore obratiti i ministar obrane RH Branko Vukelić te kao recenzent prof. dr. Vlatko Cvrtila, savjetnik Predsjednika RH i profesor na Fakultetu političkih znanosti. Kratko izlaganje o provedbi komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o NATO-u održat će veleposlanik Republike Hrvatske pri NATO savezu dr. Davor Božinović.

Izdanje NATO LEKSIKONA predstavlja dodatnu aktivnost u informiranju i daljnjem jačanju dijaloga s javnošću oko pitanja vezanih za hrvatsko pristupanje NATO savezu kao temeljnom vanjskopolitičkom prioritetu Republike Hrvatske.

Molimo zainteresirane novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do petka, 28. ožujka 2008. godine, do 10.30 sati, na broj telefona 4597 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Omogućeno je tonsko i video snimanje te predviđeno vrijeme za pitanja novinara.

Izvadak iz programa:

Uvodni pozdrav moderatora

13,00 Kratka izlaganja recenzenta: prof. dr. Vlatko Cvrtila, savjetnik predsjednika Republike za obranu, profesor na Fakultetu političkih znanosti
13,10-13,15 veleposlanik g. Davor Božinović, Provedba komunikacijske strategije za NATO
13,15-13,25 Obraćanja autora: g. Aleksandar Laković i gđa Kristina Stojan
13,25-13,30 Obraćanje ministra obrane Republike Hrvatske g. Branka Vukelića
13,30-13,35 Obraćanje ministra vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske g. Gordana Jandrokovića