Osmi Zajednički seminar o europskim integracijama,

Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel u Republici Hrvatskoj i Poslijediplomskim središtem Dubrovnik - Sveučilišta u Zagrebu, organizira Osmi Zajednički seminar o europskim integracijama koji će se održavati od 9. do 13. listopada 2006. godine u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku.

Seminar je namijenjen mladim službenicima i diplomatima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i diplomatima iz regije srednje i jugoistočne Europe, a predavači će biti predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, predstavnici zaklade Hanns Seidel, stranih državnih i gradskih institucija, istaknuti diplomati, znanstvenici europskih sveučilišta i drugi.

Uz ostale teme, hrvatski predavači sudionicima seminara dat će uvid u put Republike Hrvatske prema europskim integracijama, održati radionicu o multilateralnom pregovaranju, prikazati ekonomski aspekt približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, dok će strani predavači sudionicima približiti iskustva država koje su nedavno pristupile članstvu u Europskoj uniji, te predstaviti viđenje budućeg eurointegracijskog procesa.

Po završetku Osmog zajedničkog seminara o europskim integracijama, sudionicima će se uručiti certifikati.