Održavanje seminara za hrvatske novinare koji prate tematiku Europske unije u Opatiji pod nazivom "Hrvatska na putu prema EU: Budući koraci"

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, u subotu, 14. lipnja 2008. godine, u “Grand Hotelu Adriatic”, u Opatiji, održat će se seminar za hrvatske novinare koji prate tematiku Europske unije pod nazivom “Hrvatska na putu prema Europskoj uniji: Budući koraci”.

U radu seminara sudjelovat će oko 40 sudionika, među kojima će biti ministar vanjskih poslova i europskih integracija gosp. Gordan Jandroković, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Sir John Ramsden, šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert, glavni pregovarač za pristupanje Hrvatske EU Vladimir Drobnjak, potpredsjednik Hrvatskog sabora mr. sc. Neven Mimica, novinari vodećih hrvatskih medijskih redakcija, te određeni broja glasnogovornika.

Cilj ovog seminara je poticanje neformalne rasprave između novinara, političkih lidera i osoba zaduženih za odnose s javnošću o budućim koracima vezanim uz priključenje Hrvatske Europskoj uniji, a što će tematski uključiti i pitanja pregovora te pripreme za referendum o pristupanju Europskoj uniji.

Otvorenje seminara u “Grand Hotelu Adriatic”, u Opatiji, u subotu, 14. lipnja 2008 predviđeno je s početkom u 9,30 sati, što će predstavnici medija moći novinarski popratiti od 9,30 do 9,50 sati.

Za zainteresirane predstavnike medija također smo predvidjeli mogućnost kratkih izjava za medije predavača i drugih sudionika seminara, od 9,00 do 9,30  sati.

Molimo zainteresirane predstavnike medija koji će popratiti ovaj događaj da svoj dolazak potvrde na email: glasnogovornik@mvpei.hr, kontakt osobi mr. sc. Berislavu Živkoviću na mobitel: 099-218-4034 ili kontakt osobi u Britanskom veleposlanstvu gđi Renati Škalabrin na mobitel: 091-4555-328.

       
                                                                      Tessa Fras,
                                                    Head of Press & Public Affairs