Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji na temu „Reforma strukovnog obrazovanja u kontekstu usklađivanja s Europskom unijom“

Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji na temu „Reforma strukovnog obrazovanja u kontekstu usklađivanja s Europskom unijom“ održat će svoj šesnaesti susret u srijedu, 10. listopada 2007. godine, u Makarskoj, Osnovna glazbena škola, Don M. Pavlinovića 1, s početkom u 12.00 sati.

U radu 16. susreta Nacionalnog foruma sudjelovat će ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija dr. sc. Mladen Andrlić te državni tajnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, državni tajnik za visoko obrazovanje prof. dr. sc. Slobodan Uzelac i državni tajnik za srednje obrazovanje Želimir Janjić.

Na 16. Nacionalnom forumu raspravljat će se o hrvatskom kvalifikacijskom okviru, strategiji razvoja strukovnoga obrazovanja, usklađivanju strukovnog obrazovanja s potrebama tržišta rada, uspostavi informacijskoga sustava za upravljanje strukovnim obrazovanjem, te zakonskoj i institucionalnoj prilagodbi sustava strukovnoga obrazovanja sukladno smjernicama i preporukama Europske unije.

Nacionalni forum o pristupanju Europskoj uniji inicijativa je Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kojom je cilj postići što bolju informiranost hrvatske javnosti o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te potaknuti javnu raspravu o toj tematici u svim dijelovima hrvatskog društva. U radu Foruma sudjeluju predstavnici državne uprave, lokalne uprave i samouprave, akademske zajednice, nevladinih organizacija, privatnog sektora, medija i ostalih zainteresiranih skupina.

Događaj je otvoren za medije.

Ljubazno molimo medije da i u najavama istaknu kako su susreti Nacionalnog foruma otvoreni za sve zainteresirane građane.