MinistricaPejčinović Burić na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC) i Vijeća za opće poslove članak 50

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovat će u ponedjeljak, 20. studenog 2017. godine u Bruxellesu na sastanku Vijeća za opće poslove (General Affairs Council) te na sastanku Vijeća za opće poslove članak 50 (General Affairs Council Article 50).

Vijeće će započeti pripreme za održavanje sastanka Europskog vijeća, koji će se održati 14. i 15. prosinca 2017. godine, te će razmotriti provedbu zaključaka usvojenih na sastanku Europskog vijeća održanog u listopadu o.g.

Također, na sastanku Vijeća predviđeno je i usvajanje zaključaka o komunikaciji Europske komisije o pregledu EU strategije o kibernetičkoj sigurnosti.

Ministri će na Vijeću, u dijelu na kojem će sudjelovati i povjerenik EK za proračun i ljudske resurse Günther Oettinger, razmijeniti mišljenja o budućnosti Višegodišnjeg financijskog okvira.

Više o sastanku: http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/gac/2017/11/20/

Na sastanku Vijeća za opće poslove članak 50, Europska komisija će informirati ministre o napretku u pregovorima s Ujedinjenom Kraljevinom, te će otpočeti pripremu sastanka Europskog vijeća (članak 50.) koji će se održati 14. i 15. prosinca 2017. godine.

Na marginama sastanka Vijeća održat će se tajno glasovanje o premještanju Europske agencije za lijekove (EMA) i Europskog nadzornog tijela za bankarstvo (EBA) u kontekstu povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Unije.

Više o sastanku: http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/gac-art50/2017/11/20/