Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u srijedu, 14. ožujka 2012. godine, u radnom posjetu Francuskoj Republici

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u srijedu, 14. ožujka 2012. godine, u radnom posjetu Francuskoj Republici.

Tom prigodom ministrica Vesna Pusić sastat će se u Parizu s ministrom vanjskih i europskih poslova Francuske Republike Alainom Juppéom.

Također će se sastati s ministrom za europske poslove Francuske Republike Jeanom Leonettijem.

U okviru radnog posjeta predviđen je i susret ministrice Vesne Pusić s predsjednikom Komisije za europske poslove francuskog Senata Simonom Sutourom te predsjednicom Društva prijateljstva Francuska-Hrvatska u francuskom Senatu Michèle André.

Teme službenih razgovora ponajprije će se odnositi na bilateralne odnose Hrvatske i Francuske, hrvatski proces stjecanja punopravnog članstva u Europskoj uniji i ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora, aktualnosti u Europskoj uniji te perspektive njezina proširenja, situaciju u jugoistočnoj Europi kao i na međunarodnoj razini.

Tijekom boravka u Parizu ministrica Vesna Pusić održat će sastanak i s glavnim tajnikom Međunarodne organizacije za Frankofoniju Abdouom Dioufom.