Ministrica Pejčinović Burić u službenom posjetu Washingtonu

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravit će u utorak i srijedu, 11. i 12. rujna 2018. godine, u službenom posjetu Washingtonu (SAD), gdje će se sastati s državnim tajnikom Michaelom R. Pompeom.

U utorak, 11. rujna 2018. godine, ministrica će održati izlaganje na okruglom stolu u organizaciji Atlantskog vijeća na temu „Pogled iz Hrvatske: osiguravanje snažne i  uspješne Europske Unije“. Istog dana, ministrica će se susresti i sa članovima hrvatske zajednice u Washingtonu.

U srijedu, 12. rujna 2018. ministrica Pejčinović Burić će se sastati s državnim tajnikom SAD-a Michaelom R. Pompeom.

Uz sastanak s državnim tajnikom SAD-a, predviđen je sastanak i sa zamjenicom savjetnika za nacionalnu sigurnost američkog Predsjednika, Mirom Ricardel.

U Senatu SAD-a ministrica će se susresti s predsjednikom Pododbora za Europu senatskog Odbora za vanjske odnose, senatorom Ronom Johnsonom.

U Domu zastupnika SAD-a predviđen je susret sa supredsjedateljima Hrvatskog kluba u Zastupničkom domu Kongresa, Davidom Joyceom i Nanette Barragán.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić održat će u srijedu, 12. rujna 2018., i predavanje u organizaciji Zaklade Heritage na temu „Jačanje transatlantskog saveza: doprinosi i ideje RH“