Ministrica Pejčinović Burić u službenom posjetu Republici Azerbajdžan i radnom posjetu Republici Kazahstan

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravi u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u službenom posjetu Azerbajdžanu te u utorak, 30. travnja 2019. godine u radnom posjetu Republici Kazahstan.

Prilikom službenog posjeta Republici Azerbajdžan ministrica Pejčinović Burić sastat će s ministrom vanjskih poslova Republike Azerbajdžan Elmarom Mammadyarovim, s predsjednikom Republike Azerbajdžan Ilhamom Aliyevim te s predsjednikom Vlade Azerbajdžana Novruzom Mammadovim, a održat će i niz drugih sastanaka. U okviru posjeta ministrica Pejčinović Burić sudjelovat će i na otvaranju Azerbajdžansko – hrvatskog gospodarskog foruma.

Tijekom radnog posjeta Republici Kazahstan ministrica Pejčinović Burić susrest će se s ministrom vanjskih poslova Republike Kazahstan Beibutom Atamkulovim, predsjednikom donjeg doma Parlamenta Nurlanom Nigmatulinom te s predsjednicom Senata Darigom Nazarbajevom.

U okviru radnog posjeta biti će potpisan Memorandum o suglasnosti između ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Kazahstan o suradnji u područjima obrazovanja i znanosti.

Prilikom ovih posjeta potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova otvorit će Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Azerbajdžan te Veleposlanstvo Republike Hrvatske Republici Kazahstan.