Ministrica Pejčinović Burić na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Zagrebu

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovat će na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, koji će se u okviru hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe održati u petak, 1. lipnja 2018. godine u Hrvatskom saboru s početkom u 09:30 sati.

Ministrica Pejčinović Burić će sa članovima Stalnog odbora Parlamentarne skupštine razmijeniti mišljenja o prioritetima hrvatskog šestomjesečnog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe te drugim pitanjima koja se trenutno nalaze u fokusu političkog dijaloga Parlamentarne skupštine i Odbora ministara. Ministrica će, također, održati  bilateralni sastanak s predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Micheleom Nicolettijem na kojem će se razmatrati  pitanje buduće reforme Vijeća Europe te druga aktualna pitanja od značaja za rad Vijeća Europe.

Sastanak Stalnog odbora otvorit će predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Michele Nicoletti.