Ministrica Pejčinović Burić na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovat će u izaslanstvu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva koji će se u četvrtak i petak, 23. i 24. studenoga 2017. godine održati u Bruxellesu.

Peti sastanak na vrhu Istočnog partnerstva bit će prigoda da šefovi država ili vlada iz država članica EU-a i šest istočnih partnerskih zemalja ocijene postignuća ostvarena od posljednjeg sastanka na vrhu u Rigi 2015. godine, s naglaskom na konkretnoj koristi koju su donijela građanima šest zemalja Istočnog partnerstva, Republike Armenije, Republike Azerbajdžana, Republike Bjelarus, Gruzije, Republike Moldove i Ukrajine. Razgovarat će se i o gospodarskom razvoju i boljim tržišnim mogućnostima, jačanju institucija i dobrog upravljanja, poboljšanju međusobne povezanosti, osobito u područjima prometa i energetike te poboljšanju mobilnosti i međuljudskih kontakata.

Program sudjelovanja: https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-andrej-plenkovic-na-5-sastanku-na-vrhu-istocnog-partnerstva-u-bruxellesu/22901