Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u službenom posjetu Ruskoj Federaciji

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, na poziv ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, boravit će u službenom posjetu Ruskoj Federaciji od 7. do 9. studenoga 2006. godine.

Tijekom dvodnevnog boravka u Moskvi ministrica Grabar-Kitarović susrest će se sa svojim domaćinom ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, opunomoćenim predstavnikom predsjednika Putina za Središnji federalni okrug Ruske Federacije Grigorijem Poltavčenkom te čelnicima ruskog donjeg parlamentarnog doma (Dume).

Glavne teme razgovora bit će bilateralni odnosi s osobitim naglaskom na suradnju u području gospodarstva, energetike, sigurnosti, znanosti i kulture. U razgovorima s ministrom Lavrovom uz ostale vanjskopolitičke teme ministri će razgovarati o aktualnom stanju u jugoistočnoj Europi.

Zajedno s izaslanstvom, u Moskvu putuje i skupina hrvatskih gospodarstvenika koji će se susresti i dogovarati poslovnu suradnju sa svojim ruskim partnerima.

Službeni posjet Ruskoj Federaciji ministrica Grabar-Kitarović završit će u četvrtak jednodnevnim posjetom Sankt Peterburgu kojom prilikom će se susresti s predstavnicima lokalnih vlasti.