Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović primit će ministra vanjskih poslova Ukrajine Arsenija Jaceniuka.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primit će u petak, 1. lipnja 2007. godine, ministra vanjskih poslova Ukrajine Arsenija Jaceniuka.

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Jaceniuk boravi u Republici Hrvatskoj u sklopu službenog posjeta predsjednika Ukrajine Viktora Juščenka Republici Hrvatskoj.

Ministrica Grabar-Kitarović i ministar Jaceniuk susrest će se u 11.00 sati, a nakon sastanka dvaju izaslanstava, ministrica Grabar-Kitarović i ministar Jaceniuk potpisat će Plan suradnje Republike Hrvatske i Ukrajine za razdoblje 2007. - 2008. godine na političkom, trgovinsko–gospodarskom, te humanističkom području i Zajedničku izjavu ministra vanjskih poslova Ukrajine Nj. E. g. Arsenija Jaceniuka i ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Nj. E. mr. sc. Kolinde Grabar-Kitarović o suradnji na području europskih i euroatlantskih integracija. Potom će ministri dati izjave za medije u 11.45 sati.

Obavještavamo novinare, fotoreportere i snimatelje zainteresirane za praćenje susreta i izjava za medije da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do petka, 1. lipnja 2007. godine, do 9.45 sati na telefon 45 97 704, faks 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Molimo fotoreportere i snimatelje koji žele snimiti susret ministrice Grabar-Kitarović i ministra Jaceniuka, početak razgovora izaslanstava i potpisivanje da dođu u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u petak, 1. lipnja 2007. godine, najkasnije do 10.45 sati.