Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović nazočit će potpisivanju „Darovnog ugovora Japana Hrvatskom centru za razminiranje“

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će u utorak, 2. listopada 2007. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, u 10.00 sati, potpisivanju „Darovnog ugovora Japana Hrvatskom centru za razminiranje“.

Ugovor o donaciji, kojim Japan donira sredstva za razminiranje općine Cetingrad u Karlovačkoj županiji, će u nazočnosti ministrice Grabar-Kitarović potpisati veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Tetsuhisa Shirakawa i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Oto Jungwirth.

Suradnja Republike Hrvatske i Japana uvijek je bila na visokoj razini, a japansko prepoznavanje problematike razminiranja u Republici Hrvatskoj dodatno potiče rješavanje spomenutog pitanja.

Obavještavamo zainteresirane novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak najave Uredu glasnogovornika do ponedjeljka, 1. listopada 2007. godine, do 16.30 sati, na broj telefona 4597 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr.

Novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri trebaju doći u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u utorak, 2. listopada 2007., najkasnije do 9.50 sati.