Ministar Kovač na 71. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda


Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač boravit će od 19. do 23. rujna u New Yorku i sudjelovati na 71. zasjedanju Opće skupštine UN-a. 

Ministar će sudjelovati na otvaranju summita glavnog tajnika UN-a o izbjeglicama i migrantima te na sastanku ministara vanjskih poslova EU. Nazočit će otvaranju opće rasprave 71. zasjedanja Opće skupštine i događaju u povodu prve obljetnice usvajanja Agende 2030. Ministar Kovač također će sudjelovati i na ministarskom sastanku o Ugovoru o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBT) te na sastanku šefova diplomacije Američko-jadranske povelje. 

U svojstvu predsjedavajućeg ministar Kovač će voditi sastanak ministara vanjskih poslova SEECP-a. Sudjelovat će i na sastanku na visokoj razini o OESS-u i na ministarskom sastanku Srednjoeuropske inicijative. Tijekom boravka u New Yorku održat će se trilateralni sastanak RH-Turska-BiH, a ministar Kovač će sudjelovati i na skupu na najvišoj razini u organizaciji RH i pod predsjedanjem predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, o Partnerstvu za jednake budućnosti (Equal Futures Partnership), inovativnom multilateralnom inicijativom kojom Hrvatska predsjeda od ožujka o. g. 

Na marginama zasjedanja predviđeno je održavanje niza bilateralnih sastanaka.

Na čelu izaslanstva Republike Hrvatske je predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović.