IZJAVE ZA MEDIJE POVODOM BRIFINGA ZA VELEPOSLANIKE AKREDITIRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović dat će izjave za medije u utorak, 4. srpnja 2006. godine u 15.00 sati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Zagreb, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u povodu brifinga za veleposlanike akreditirane u Republici Hrvatskoj.

Povod brifingu je pokretanje NATO-projekta Zakladni fond za Bosnu i Hercegovinu 15. lipnja 2006. godine u Bruxellesu. Republika Hrvatska, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske, te Kraljevina Nizozemska bit će vodeće države u projektu koji je pokrenut u okviru inicijative za jugoistočnu Europu, a u svrhu pružanja potpore tijeku procesa obrambenih reformi i reintegracije vojnog osoblja Bosne i Hercegovine u civilni sektor.

Republici Hrvatskoj iskazana je čast što je u mogućnosti surađivati s Ujedinjenom Kraljevinom Velikom Britanijom i Sjevernom Irskom, te Kraljevinom Nizozemskom u promicanju tako važnog projekta, te posebno stoga što je Republika Hrvatska prva zemlja kandidatkinja za NATO kojoj je povjerena takva vrsta odgovornosti.

Obavješćujemo novinare, televizijske snimatelje i fotoreportere da svoj dolazak u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija najave do utorka 4. srpnja, do 13.30 sati, u Ured Glasnogovornice na broj telefona 45 97 704, faksa 45 69 973 ili na e-mail glasnogovornica@mvp.hr.

Televizijski snimatelji i fotoreporteri koji žele snimiti početak brifinga mole se da dođu u Ministarstvo u utorak, 4. srpnja 2006. godine, najkasnije do 14.15 sati, a novinari najkasnije do 14.45 sati.