Državna tajnica za europske integracije Marija Pejčinović Burić otvorit će konferenciju „Učimo o Europskoj uniji“

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić otvorit će konferenciju „Učimo o Europskoj uniji“ u petak, 13. listopada 2006. godine, na Brijunima (Hotel Neptun).

Konferenciju, koja se održava 13. i 14. listopada 2006. godine, organizira Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj četvrti puta za redom.

Ovogodišnja se konferencija održava pod nazivom „Stalno usavršavanje iz područja EU“ (Continuous Training in EU Matters) unutar koje će se obraditi nekoliko tema kao što su usavršavanje na teme vezane uz Europsku uniju prije i nakon punopravnog članstva, komunikacijska strategija za informiranje javnosti o europskim integracijama, regionalna umrežavanja u području obrazovanja o europskim integracijama kao potpora nacionalnim institucijama javne uprave.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija provodi aktivnosti osposobljavanja i izobrazbe državnih službenika o europskim integracijama kako bi se osigurala učinkovitost državne uprave u procesu pristupanja te nakon stupanja Republike Hrvatske u punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Prethodne konferencije „Učimo o Europskoj uniji“, održane 2003. godine u Rovinju, 2004. u Dubrovniku i 2005. godine u Varaždinu, bile su posvećene usavršavanju državnih službenika u području europskih integracija općenito, zatim obrazovanju državnih službenika u specifičnim područjima europskih integracija te raznim aspektima obrazovanja za europske integracije.

Ovogodišnja konferencija „Učimo o Europskoj uniji“ ugostit će predstavnike lokalne i državne uprave, institucija za obrazovanje državnih službenika, privatnih organizacija, nevladinih udruga uključenih u obrazovanje o europskim integracijama, kao i sve one koje zanimaju uloga i značaj usavršavanja u području europskih integracija.

Događanje je otvoreno za medije.