Diplomatski seminar na francuskom jeziku „Pravna sredstva EU“,

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike iz Zagreba, Centrom za europske studije iz Strasbourga i Poslijediplomskim središtem u Dubrovniku održava se diplomatski seminar na francuskom jeziku „Pravna sredstva EU“, od 17. do 20. listopada 2006. godine, u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku.

Na otvorenju seminara će uz predstavnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija sudjelovati veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj François Saint- Paul, veleposlanica Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Marie-Johane Roccas i ravnateljica Poslijediplomskog središta u Dubrovniku, prof. Ivana Burđelez.

Seminar na francuskom jeziku namijenjen je diplomatima iz zemalja srednje, istočne i jugoistočne Europe koji rade na poslovima vezanim uz europske integracije a cilj mu je stjecanje teoretskih znanja i prakse. Programom je predviđeno da se na seminaru izlaže o pregovaranju u Vijeću Europske unije, zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici te europskoj sigurnosnoj i obrambenoj politici i upravljanju krizom, o Europskom sudu pravde te zajedničkom tržištu.