Analitički pregled usklađenosti zakonodavstva za poglavlje Vanjski odnosi (Poglavlje 30), 10. srpnja 2006. godine u Bruxellesu

Eksplanatorna faza analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) za poglavlje Vanjski odnosi (Poglavlje 30) održat će se 10. srpnja 2006. godine u Bruxellesu.

Analitički pregled priprema je za pristupne pregovore, a u eksplanatornoj fazi predstavnici Europske komisije upoznat će hrvatsko izaslanstvo s pravnom stečevinom Europske unije iz navedenog područja.

Tijekom analitičkog pregleda predstavnici Europske komisije prezentirat će pravnu stečevinu Zajednice u području trgovinske politike Europske zajednice s posebnim osvrtom na pitanja robe s dvojnom namjenom, izvozne kredite, tekstile te sustav općih preferencijala. Na dnevnom redu bit će i bilateralni (trgovinski) ugovori Europske unije s trećim zemljama kao i politika razvojne suradnje i humanitarne pomoći.

Bilateralna faza analitičkog pregleda za ovo poglavlje održat će se 15. rujna 2006. godine u Bruxellesu kada će hrvatski predstavnici Europskoj komisiji predstaviti stanje usklađenosti zakonodavstva u ovom području u Republici Hrvatskoj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maši Ivaniš, savjetnici za odnose s javnošću u Uredu glavnog pregovarača, na telefon: 01/45 69 333 ili e-mail: masa.ivanis@vlada.hr.