Analitički pregled usklađenosti zakonodavstva za poglavlje Statistika (Poglavlje 18), 13. i 14. srpnja 2006. godine u Bruxellesu

Bilateralna faza analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) za poglavlje Statistika (Poglavlje 18) održava se 13. i 14. srpnja 2006. godine u Bruxellesu.

Analitički pregled priprema je za pristupne pregovore s Europskom unijom. U bilateralnoj fazi hrvatski će predstavnici upoznati Europsku komisiju s do sada ostvarenom razinom usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije u ovom poglavlju.

Tijekom prve, eksplanatorne faze screeninga za poglavlje Statistika, održane 19. i 20. lipnja u Bruxellesu, predstavnici Europske komisije predstavili su pravnu stečevinu EU (acquis communautaire) u svim područjima statističkih praćenja u Europskoj uniji.

Na bilateralnom sastanku hrvatski stručnjaci će predstaviti stanje i razinu usklađenosti hrvatskog zakonodavstva, te metodologije prikupljanja i obrade podataka u području službene statistike u Republici Hrvatskoj.

Po završetku bilateralnog screeninga, Europska komisija izradit će Izvješće o njegovim rezultatima i spremnosti za početak pregovora u ovom poglavlju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maši Ivaniš, savjetnici za odnose s javnošću u Uredu glavnog pregovarača, na telefon: 01/45 69 333 ili E-mail: masa.ivanis@vlada.hr.