Analitički pregled usklađenosti zakonodavstva za poglavlje Sloboda kretanja radnika (Poglavlje 2), 19. srpnja 2006. godine u Bruxellesu

Eksplanatorna faza analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) za poglavlje Sloboda kretanja radnika (Poglavlje 2) održat će se 19. srpnja 2006. godine u Bruxellesu.

Analitički pregled priprema je za pristupne pregovore, a provodi se s namjerom da se države kandidatkinje upoznaju s pravnom stečevinom i pripreme za članstvo. Tijekom održavanja prve faze screeninga predstavnici Europske komisije upoznat će hrvatsko izaslanstvo s pravnom stečevinom Europske unije iz navedenog područja.

Članovima Pregovaračke skupine bit će predstavljena pravna stečevina koja se odnosi na pristup tržištu rada, EURES, koordinaciju sustava socijalne sigurnosti, te na europsku zdravstvenu iskaznicu.

Bilateralna faza screeninga za poglavlje Slobode kretanja radnika održat će se 8. rujna 2006. godine u Bruxellesu kada će članovi Pregovaračke skupine Europskoj komisiji prezentirati do sada ostvarenu razinu usklađenosti zakonodavstva s pravnom stečevinom u ovom poglavlju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maši Ivaniš, savjetnici za odnose s javnošću u Uredu glavnog pregovarača, na telefon: 01/45 69 333 ili e-mail: masa.ivanis@vlada.hr.