Analitički pregled usklađenosti zakonodavstva za poglavlje Energetika (Poglavlje 15)

Eksplanatorna faza analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) za poglavlje Energetika (Poglavlje 15) održava se od 15. do 17. svibnja u Bruxellesu.

Analitički pregled priprema je za pristupne pregovore, a u eksplanatornoj fazi predstavnici Europske komisije upoznat će hrvatsko izaslanstvo s pravnom stečevinom Europske unije iz navedenog područja.

Tijekom prvog dana analitičkog pregleda predstavnici Europske komisije prezentirat će pravnu stečevinu Europske unije koja se odnosi na tržište nafte i plina, obveze zalihe derivata te ugljen i državne potpore u sektoru rudarstva.

Drugog dana bit će predstavljen propisi i politika vezana uz obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost, te upravljanje potražnjom za energentima.

Bilateralna faza analitičkog pregleda za ovo poglavlje održat će se od 19. do 21. lipnja u Bruxellesu kada će hrvatski stručnjaci Europskoj komisiji predstaviti zakonodavstvo i politiku u sektoru energetike u Republici Hrvatskoj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maši Ivaniš, savjetnici za odnose s javnošću u Uredu glavnog pregovarača, na telefon: 01/45 69 333 ili E-mail: masa.ivanis@vlada.hr..