8. Europska konferencija nacionalnih etičkih odbora – COMETH-a i 28. Sastanak Upravnog odbora za bioetiku Vijeća Europe-CDBI u Dubrovniku

Obavješćujemo novinare da će se u organizaciji Vlade Republike Hrvatske a sukladno odluci Odbora ministara Vijeća Europe, u trajanju od 25. do 29. travnja 2005. godine u Dubrovniku, održati 8. Europska konferencija nacionalnih etičkih odbora – COMETH-a i 28. Sastanak Upravnog odbora za bioetiku Vijeća Europe-CDBI.

8. Europska konferencija nacionalnih etičkih odbora – COMETH će se održati 25. i 26. travnja u hotelu Argentina u Dubrovniku, s početkom u 9 sati. Na konferenciji koju će otvorit ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić, predsjedava prof. dr. Božidar Vrhovac, a govorit će pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Tomislav Vidošević, župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, predsjednik Nacionalnog bioetičkog odbora za medicinu prof. Niko Zurak, direktor Odjela za bioetiku Vijeća Europe Carlose de Sola te direktor za pravne poslove Vijeća Europe Roberto Lamponi.

COMETH djeluje kroz organizaciju konferencija svake dvije godine na kojima sudjeluju predstavnici nacionalnih etičkih odbora ili sličnih nacionalnih tijela u zemljama članicama Vijeća Europe.

U hotelu Argentina će se također od 26. do 29. travnja 2005. održati 28. Sastanak Upravnog odbora za bioetiku Vijeća Europe-CDBI. Sastankom će predsjedavati načelnica Odjela za ljudska prava Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija dr. Dubravka Šimonović. CDBI je multidisciplinarno međuvladino tijelo u kojem su predstavnici svih 45 članica Vijeća Europe, koje izrađuje europske standarde na ovom području.

Zainteresirani novinari mogu doći u hotel Argentinu tijekom predviđenih događanja.