5. Diplomatski gospodarski klub održat će se u Konferencijskoj dvorani HTP Solaris, Šibenik

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih održat će se 5. sjednica Diplomatskog gospodarskog kluba u petak, 26. svibnja 2006. godine, u 9.30 sati u Konferencijskoj dvorani HTP Solaris, u Šibeniku.

Domaćini skupa su Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i Poduzetnička zona Podi – Šibenik, a organizaciju je pomogla Agencija za poticanje izvoza i ulaganja i Agencija USAID.

Na Sjednici će poseban naglasak biti stavljen na poduzetničku zonu Podi – Šibenik, a održat će se prezentacije razvojnih potencijala Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, Poduzetničke zone Šibenik, te prezentacija Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Na skupu se očekuje sudjelovanje predstavnika diplomatskog zbora i trgovinskih predstavništava akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Cilj Diplomatskog gospodarskog kluba je unaprijediti komunikaciju između diplomatske zajednice i hrvatske poslovne zajednice kao preduvjet za realizaciju uspješnih poduzetničkih poduhvata i gospodarskih projekata.

Događaj je otvoren za medije.

Program:

09:30 Otvaranje sjednice - pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Željko Kuprešak
09:35 Pozdravni govor župana Šibensko-kninske županije Duje Stančića
09:40 Pozdravni govor gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić i prezentacija razvojnih potencijala Grada Šibenika i Županije
10:00 Prezentacija Poduzetničke zone Podi Šibenik- generalni direktor Jakov Terzanović
10:20 Prezentacija Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) - zamjenica ravnatelja APIU Božica Lapić
10:55 Završna riječ župana Šibensko-kninske županije Duje Stančića
11:20 Polazak autobusom za Poduzetničku zonu Podi - Šibenik
11:40 Obilazak zone
12:00 Povratak autobusom iz Poduzetničke zone Podi-Šibenik u Šibenik