Ministar Grlić Radman u radnom posjetu Bosni i Hercegovini

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će u srijedu i četvrtak, 14. i 15. travnja 2021. godine, u radnom posjetu Bosni i Hercegovini.

Na početku radnog posjeta ministar će se u Sarajevu sastati s glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju Majlindom Bregu te će posjetiti Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati s efendijom Huseinom ef. Kavazovićem. Ministar će održati sastanak s Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom.

U Nadbiskupskoj rezidenciji sastat će se s kardinalom Vinkom Puljićem, nakon čega su predviđene izjave za medije u 12:15 sati (Josipa Stadlera 13).

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ministar Grlić Radman sastat će se s ministricom vanjskih poslova Biserom Turković (16:00 sati, Musala 2), nakon čega su predviđene izjave za medije (16:30 sati).

Drugoga dana radnoga posjeta ministar će u Parlamentarnoj skupštini održati sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (10:00 sati, Trg Bosne i Hercegovine 1). Nakon toga predviđen je sastanak sa Zajedničkim kolegijem dvaju domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (10:45 sati, Trg Bosne i Hercegovine 1).

Ministar će potom u 13:45 sati posjetiti Muzej Franjevačkog samostana svete Katarine u Kreševu.