U organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba u srijedu, 7. ožujka 2012. godine, s početkom u 18,30 sati, održat će se tribina „Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike“ u Društvu sveučilišnih nastavnika (Hebrangova 17) u Zagrebu

U organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba u srijedu, 7. ožujka 2012. godine, s početkom u 18,30 sati, održat će se tribina „Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike“ u Društvu sveučilišnih nastavnika (Hebrangova 17) u Zagrebu.

Ova je javna tribina posvećena diplomatskom aspektu Boškovićeva života i djelovanja, u povodu 300-te obljetnice rođenja hrvatskog i svjetskog znanstvenika Ruđera Josipa Boškovića (1711. - 1787.).

Uvodno izlaganje održat će akademici Vladimir Ibler i Žarko Dadić, nakon kojih će se prisutnima obratiti hrvatski diplomati Stjepan Špoljarić, autor knjige Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike (tiskane u nakladi Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), i Claude Grbeša, desk za Svetu Stolicu i inicijator brojnih aktivnosti kojima se hrvatska diplomacija aktivno uključila u proslavu Boškovićeve obljetnice u zemlji i inozemstvu.

 Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u Društvu sveučilišnih nastavnika, Hebrangova 17, u Zagrebu, u srijedu, 7. ožujka 2012. godine do 18,30 sati.